Real-X skatepark

Apeldoorn - 2015

Na een lange periode van voorbereidingen zijn we in oktober 2014 begonnen met het afbreken van de oude streetcourse, miniramp en bowl. Doel was om zoveel mogelijk van de materialen her te gebruiken voor de nieuwe setup op een andere locatie. Verdere moest alles klaargemaakt worden voor transport.
In de nieuwe hal op het Zwitsal terrein in Apeldoorn diende eerst een nieuwe betonvloer te worden aangebracht. Vervolgens hebben we een aantal wanden en kozijnen geplaatst en podium gebouwd.
Toen de vloer voldoende was uitgehard konden we volop aan de slag met de nieuwe streetcourse. Door gebruik te maken van hout, staal, betonnen stenen en graniet heeft het park een unieke eigen look gekregen . Toen de streetcourse bijna voltooid was werd de beslissing genomen om ook de bowl opnieuw te ontwerpen. Hierdoor een nieuwe layout ontstaan die veel uitdagender is dan de vorige edities van de Real-X bowl. Na de opening op 17 januari 2015 waren de reacties laaiend en is Nederland weer een sick skatepark rijker.

Real-X skatepark - Apeldoorn - 2015

Gallery

Video

Out of focus #44 - Opening Real-X Skatepark Apeldoorn (2015)